Bouwkundige keuring Eldersloo

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Eldersloo regelen is dan zeer verstandig. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je uitgebreide info over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en doorzoek je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Eldersloo.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Eldersloo analyseert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de plafonds en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €285 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eldersloo laten uitvoeren

Heel snel duidelijkheid over de bouwkundige staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de ventilatie en of er sprake is van vocht in de woning. Zo achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Eldersloo.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform lees je ook aanvullende gegevens over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Eldersloo

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst zoek je een expert die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Eldersloo (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De specialist heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Daarbij vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €330 en €400. Het kostenplaatje is gebaseerd op verschillende facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In het schema hieronder vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Eldersloo.

WoonobjectOppervlakteGeschatte prijzen
Flatwoning78 m2295 – €330
Rijtjeshuis110 m2€345 – €390
Hoekpand142 m2€400 – €450
2-onder-1 kap169 m2€455 – €505
Vrijstaand176 m2€505 – €545
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Eldersloo die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Nijlande, Rolde, Nooitgedacht, Marwijksoord en Papenvoort.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eldersloo-9453

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Eldersloo controleert een objectieve deskundige de woning. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om kopers goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld als je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Eldersloo). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Aa en Hunze wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de gebreken van de woning. Mogelijke problemen worden direct benoemd. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie