Bouwkundige keuring Boornbergum

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Boornbergum inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gebreken van een woning en krijg je een beeld van de kosten om het object in goede staat te brengen. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl tref je actuele informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Boornbergum.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Je bouwkundig inspecteur in Boornbergum onderzoek het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals het schilderwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier krijg je een idee van de de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Boornbergum uitvoeren

Wil jij meteen meer info over de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan het voegwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Boornbergum.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform kan je ook veel uitleg vinden over Verkoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Boornbergum

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een expert die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Boornbergum (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. De specialist kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Ook staat in het document een kostenberekening om de woonruimte in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €340 en €440. De totale prijs hangt af van verschillende onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de tabel hieronder delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Boornbergum.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Appartement86 m2295 – €305
Tussenwoning115 m2€345 – €385
Hoekpand132 m2€400 – €450
Twee onder één kap171 m2€470 – €485
Vrijstaand197 m2€520 – €545
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Boornbergum die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Kortehemmen, Drachten-Azeven, Drachten, Wânswert en Jislum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-boornbergum-9212

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Boornbergum bekijkt een onafhankelijk expert het huis. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een pand dat jij wil verhuren. Zo verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de koper goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd op het moment dat je een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Ook worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Boornbergum). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Smallingerland loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De specialist kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelheid.

Plaats een reactie