Bouwkundige keuring Haastrecht

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Haastrecht uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier krijg je een concreet beeld van de huidige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website bieden wij aanvullende info over de verschillende keuringen, de investeringen en doorzoek je en tabel met bouwkundig adviseurs in Haastrecht.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Haastrecht controleert het huis grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de puien en kozijnen en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €310 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Haastrecht afspreken

Wil je snel een analyse van de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze keuring weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. de vloeren en en de staat van de CV-ketel. Daarbij kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Haastrecht.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker vind je ook meer uitleg over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Haastrecht

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je een deskundige hebben die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Haastrecht (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De ingenieur kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je hier een overzicht met de kosten om de woning bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €325 en €480. De totale prijs bestaat uit meerdere aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de regio beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Haastrecht.

Soort huisWoonoppervlakPrijsindicatie
Etagewoning83 m2280 – €320
Rijwoning106 m2€335 – €375
Kopwoning140 m2€420 – €430
Twee onder één kap162 m2€460 – €500
Herenhuis184 m2€525 – €535
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Haastrecht die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Gouderak, Berkenwoude, Stolwijk, Moordrecht en Reeuwijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-haastrecht-2850

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in Haastrecht onderzoekt een onafhankelijk deskundige het gebouw. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een huis dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt doorgaans ter sprake als je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Haastrecht). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Krimpenerwaard wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van de woning. Eventuele acute situaties komen meteen aan het licht. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie