Bouwkundige keuring Monnickendam

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Monnickendam laten doen is een verstandige keuze. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de gebreken van een woning en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina bieden wij actuele informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Monnickendam.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Monnickendam benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. het dak, dakpannen de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €290 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Monnickendam afspreken

Heb je belang bij duidelijkheid over de huidige staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de vloeren en en de staat van de elektrische installatie. Tevens kom je er achter welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Monnickendam.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een complete taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende informatie over FAQ.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Monnickendam

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen moet je een deskundige zoeken die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Monnickendam (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en/of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. De ingenieur beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de huis-analyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €295 en €490. De totaalprijs is afhankelijk van verschillende variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het schema hieronder beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Monnickendam.

Type huis GrootteGeschatte tarieven
Appartementje90 m2275 – €325
Tussenwoning118 m2€340 – €370
Hoekwoning137 m2€405 – €450
2-onder-1 kap170 m2€460 – €495
Villa198 m2€510 – €560
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Monnickendam die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Edam, Volendam, Den Ilp, Schiphol-Rijk en Schiphol.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-monnickendam-1141

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met een aankoopkeuring in Monnickendam onderzoekt een neutrale specialist het woonhuis. Belangrijk, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd als je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Monnickendam). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Waterland wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van het huis. Potentiële acute situaties worden direct benoemd. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie