Bouwkundige keuring Geervliet

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Geervliet inplannen is heel erg verstandig. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de staat en waarde van de woning en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website lees je meer actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Geervliet.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Geervliet controleert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. het dak, pannen, dakbeschot en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je meer helderheid over de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €275 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Geervliet uitvoeren

Behoefte aan duidelijkheid over de algehele staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt gekeken naar o.a. de puien en kozijnen en en of er lekkages zijn. Tevens kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Geervliet.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform kan je ook veel uitleg vinden over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Geervliet

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten moet je een specialist zoeken die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Geervliet (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De ingenieur gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage vind je daar een kostenberekening om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €325 en €370. De totaalprijs bestaat uit verschillendefactoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de tabel hieronder vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Geervliet.

Soort woningGroottePrijsberekening
Appartementje85 m2€295 – €310
Tussenwoning120 m2€335 – €385
Kopwoning143 m2€410 – €430
Geschakelde woning159 m2€475 – €500
Villa176 m2€530 – €540
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Geervliet die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Hekelingen, Spijkenisse, Maasvlakte Rotterdam, Europoort Rotterdam en Botlek Rotterdam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-geervliet-3211

Kiezen voor een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Geervliet controleert een onpartijdige partij het gebouw. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat je wilt verkopen. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €130 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant als je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Geervliet). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Nissewaard wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangegeven. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie