Bouwkundige keuring Kuinre

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Kuinre laten uitvoeren is heel erg verstandig. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op onze bouwkeuring-vergelijker bieden wij uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Kuinre.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Kuinre bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de dakbedekking en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je een goed beeld van de de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €290 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kuinre afspreken

Op korte termijn een analyse van de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het metselwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Daarbij heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Kuinre.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform tref je ook praktische gegevens over Verkoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Kuinre

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Kuinre (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk tref je een samenvatting van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Bovendien vind je hier een kostenberekening om de woning in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €345 en €440. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillende onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Kuinre.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde kosten
Studio97 m2275 – €310
Tussenwoning107 m2€350 – €385
Hoekpand141 m2€425 – €440
Twee onder één kap172 m2€465 – €480
Herenhuis194 m2€530 – €555
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Kuinre die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Blankenham, Scheerwolde, Wetering, Nederland en IJsselham.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kuinre-8374

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Kuinre bekijkt een onafhankelijk deskundige het woonobject. Ideaal, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren als je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Kuinre). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Steenwijkerland wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Potentiële problemen komen meteen aan het licht. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie