Bouwkundige keuring Weert

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Weert laten doen is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de huidige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina bieden wij nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Weert.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Weert bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. de plafonds en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €310 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Weert plannen

Behoefte aan meer info over de technische kwaliteit je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de vloeren en en de toepassingen van isolatie. Zo kom je er achter welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Weert.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in februari 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende gegevens over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Weert

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen moet je een expert hebben die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Weert en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. De expert neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Middels de woninganalyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk tref je een samenvatting van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bovendien staat in het document een kostenoverzicht om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €305 en €405. Het kostenplaatje is gebaseerd op meerdere onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In het bijgaande overzicht vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Weert.

Type woningOppervlakteGemiddelde tarief
Flatwoning78 m2275 – €315
Rijtjeshuis112 m2€355 – €365
Kopwoning130 m2€420 – €450
2-onder-1 kap167 m2€460 – €485
Herenhuis197 m2€520 – €560
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport februari 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Weert die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Peel en Maas, Beesel, Venlo, Horst aan de Maas en Bergen Limburg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-weert-6003

Regel online een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Middels een aankoopkeuring in Weert controleert een neutrale deskundige de woning. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een woning dat jij wil verhuren. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de mogelijke koper te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Middels een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Limburg laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Steeds vaker worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Weert). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Weert maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke problemen worden meteen aangestipt. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Stramproy
 • Plaats een reactie