Bouwkundige keuring Acquoy

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Acquoy laten doen kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de huidige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Hieronder bieden wij actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Acquoy.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Acquoy bekijkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de dakconstructie en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer duidelijkheid over de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €300 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Acquoy laten uitvoeren

Heb je belang bij inzicht in de huidige staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de vloerconstructies en en de staat van de CV-ketel. Hiermee wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Acquoy.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige informatie over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Acquoy

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste moet je een expert hebben die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Acquoy (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. Hij of zij gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Tevens vind je hier een indicatie van de kosten om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €330 en €390. De totaalprijs is gebaseerd op meerdere onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio speelt een rol in verband met de reiskosten. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Acquoy.

Soort huisOppervlakteGemiddelde tarief
Bovenwoning89 m2280 – €320
Tussenwoning124 m2€340 – €380
Hoekhuis126 m2€410 – €435
2-onder-1 kap153 m2€475 – €500
Landhuis194 m2€525 – €540
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Acquoy die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Asperen, Schoonrewoerd, Leerdam, Vianen en Hei- en Boeicop.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-acquoy-4151

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Middels een aankoopkeuring in Acquoy onderzoekt een onpartijdige bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een huis dat je wilt verkopen. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de koper goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €130 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Steeds vaker worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Acquoy). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente West Betuwe loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangegeven. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie