Bouwkundige keuring Asperen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Asperen regelen is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de de gebreken van een woning en inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie lees je meer nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Asperen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Asperen bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de gevel en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €305 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Asperen plannen

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de algehele staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het leidingwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Asperen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige toelichtingen over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Asperen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste heb je een deskundige nodig die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn allerlei architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Asperen en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de keuring beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €315 en €375. Het kostenplaatje bestaat uit meerdere variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het overzicht hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Asperen.

WoonobjectAantal m2Geschatte kosten
Etagewoning86 m2€290 – €310
Rijtjeshuis109 m2€345 – €385
Hoekhuis139 m2€425 – €450
Twee onder één kap168 m2€455 – €495
Landhuis186 m2€525 – €560
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, de levertijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Asperen die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Schoonrewoerd, Leerdam, Vianen, Hei- en Boeicop en Hoef en Haag.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-asperen-4147

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Asperen checkt een onpartijdige deskundige het verblijf. Slim, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Advies over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een woning dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €120 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd wanneer je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Ook worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Asperen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente West Betuwe loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de staat van de woning. Mogelijke problemen worden direct aangewezen en besproken. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie