Bouwkundige keuring Sweikhuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Sweikhuizen laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op de verschillende pagina’s van dit portaal verzamelen wij alle benodigde info over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Sweikhuizen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Sweikhuizen benadert de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld het leidingwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je inzicht in de de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sweikhuizen plannen

Wil je snel een indicatie van de huidige staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan het dak, dakpannen en de CV-ketel en/of HR-ketel. Dan krijg je een indicatie van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Sweikhuizen.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker tref je ook praktische uitleg over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Sweikhuizen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Sweikhuizen (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de makelaar loop je alles in het huis na. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens bekijk je hier een kostenindicatie om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €320 en €480. Het prijskaartje wordt bepaald door meerdere variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in het totale tarief. In de vergelijker hieronder vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Sweikhuizen.

Type huis OppervlaktePrijsindicatie
Etagewoning94 m2290 – €315
Rijwoning117 m2€350 – €390
Kopwoning140 m2€420 – €435
Twee onder één kap165 m2€460 – €500
Vrijstaand187 m2€530 – €545
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sweikhuizen die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Geleen, Puth, Windraak, Munstergeleen en Guttecoven.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sweikhuizen-6174

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Sweikhuizen analyseert een onpartijdige deskundige het woonhuis. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €230.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Limburg laat je meestal uitvoeren zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Sweikhuizen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Beekdaelen doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de staat van het huis. Potentiële gebreken worden direct benoemd. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie