Bouwkundige keuring Sappemeer

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Sappemeer regelen is zeker iets om te overwegen. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de eventuele gebreken en problemen en krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. In onze uitgebreide documentatie kan je aan de slag met aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Sappemeer.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Sappemeer controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals het dak, dakpannen en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je meer helderheid over de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €270 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sappemeer afspreken

Direct meer info over de staat en de waarde van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de fundering en en de staat van de elektrische installatie. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Sappemeer.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal tref je ook praktische informatie over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Sappemeer

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Sappemeer (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. De inspecteur beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na de keuring meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage vind je daar een tariefoverzicht om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €335 en €425. De totale prijs is gebaseerd op diverse factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de vergelijker hieronder berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Sappemeer.

Soort woningOppervlakteGeschatte prijzen
Appartementje76 m2280 – €320
Rijtjeshuis102 m2€340 – €380
Hoekpand142 m2€420 – €440
2-onder-1 kap153 m2€465 – €490
Vrijstaand176 m2€530 – €540
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Sappemeer die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Waterhuizen, Westerbroek, Foxhol, Kropswolde en Kiel-Windeweer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sappemeer-9611

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in Sappemeer controleert een neutrale bouwkundig ingenieur het woonobject. Een aanrader, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een huis dat jij wil verhuren. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de kopende partij gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Sappemeer). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Midden-Groningen wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de staat van het woonobject. Potentiële belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie