Bouwkundige keuring Onna

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Onna laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en inzage in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Hieronder bieden wij praktische informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Onna.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Onna inspecteert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de sanitaire voorzieningen en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €345 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Onna uitvoeren

Direct een inspectie van de huidige staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Je kunt denken aan het voegwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij weet je welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Onna.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige gegevens over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Onna

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een deskundige hebben die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Onna en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op het onderzoek meldt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit document staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €280 en €370. De prijs bestaat uit een aantal aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in het totale tarief. In het overzicht hieronder berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Onna.

Type huis GrootteGemiddelde onkosten
Appartementje88 m2€285 – €310
Rijwoning115 m2€350 – €385
Hoekpand140 m2€420 – €445
Twee onder één kap161 m2€460 – €500
Vrijstaand193 m2€515 – €555
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Onna die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Zuidveen, Basse, Steenwijkerwold, Marijenkampen en Willemsoord.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-onna-8344

Pluspunten van de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Onna controleert een neutrale deskundige de woning. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht kopers te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Middels een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt geadviseerd in het geval je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Onna). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Steenwijkerland wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de staat van de woning. Eventuele gebreken worden dan direct gesignaleerd. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie