Bouwkundige keuring Heukelum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Heukelum laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina bieden wij praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Heukelum.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Heukelum bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de vloerconstructies en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €305 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heukelum uitvoeren

Behoefte aan een inspectie van de technische kwaliteit een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de groepenkasten en of er sprake is van vocht in de woning. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Heukelum.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform kan je ook veel toelichtingen vinden over Verkoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Heukelum

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten moet je een expert hebben die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Heukelum (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en/of de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op de inspectie vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Daarnaast krijg je ook inzage in een kostenberekening om het gebouw in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €295 en €475. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillendevariabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Heukelum.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde tarief
Appartementje99 m2300 – €315
Rijtjeshuis100 m2€340 – €390
Hoekwoning132 m2€425 – €440
Twee onder één kap165 m2€465 – €485
Villa199 m2€515 – €555
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Heukelum die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Deil, Enspijk, Rumpt, Gellicum en Beesd.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heukelum-4161

Informatie over aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Heukelum controleert een onpartijdige expert het woonobject. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de koper op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Heukelum). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente West Betuwe loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De expert weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie