Bouwkundige keuring Enspijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Enspijk regelen kan veel meerwaarde bieden. Hiermee krijg je een idee van de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op dit informatieplatform lees je meer nuttige info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en verschaffen we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Enspijk.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Enspijk benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de dakconstructie en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €300 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Enspijk afspreken

Heel snel een onderzoek laten doen naar de huidige staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Je kunt denken aan de dakconstructie en en of er asbest aanwezig is. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Enspijk.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Regel ook direct een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook handige informatie over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Enspijk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je een specialist zoeken die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Enspijk (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en / of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist checkt alles maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. De ingenieur beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na de keuring meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Middels de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk staat een lijst met de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Bovendien bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €295 en €495. De totaalprijs bestaat uit allerlei punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het onderstaand overzicht vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Enspijk.

Type woningAantal m2Geschatte tarieven
Flatwoning86 m2€280 – €325
Tussenwoning121 m2€340 – €365
Kopwoning144 m2€420 – €445
Geschakelde woning152 m2€455 – €485
Vrijstaand182 m2€505 – €550
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind professionele bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Enspijk die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Rumpt, Gellicum, Beesd, Rhenoy en Acquoy.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-enspijk-4157

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met een aankoopkeuring in Enspijk bekijkt een onpartijdige specialist het woonobject. Een aanrader, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en weet veel van het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €220.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Enspijk). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente West Betuwe loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Potentiële problemen worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie