Bouwkundige keuring Neerijnen

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Neerijnen inplannen is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op ons woonplatform verzamelen wij praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Neerijnen.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Neerijnen controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals o.a. de ventilatie en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €315 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Neerijnen plannen

Wil jij meteen inzicht in de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan het dak, dakpannen of er houtrot is. Daarbij weet je welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundige, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Neerijnen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende gegevens over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Neerijnen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een specialist hebben die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Neerijnen (regio).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door de woninganalyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag staat een lijst met de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €295 en €465. Het kostenplaatje wordt bepaald door een aantal factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats heeft invloed in verband met de reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Neerijnen.

Soort woningAantal m2Geschatte prijs
Appartement92 m2280 – €330
Rijwoning124 m2€345 – €365
Kopwoning146 m2€405 – €430
Geschakelde woning161 m2€450 – €495
Herenhuis198 m2€520 – €540
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Neerijnen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Waardenburg, Tuil, Haaften, Hellouw en Herwijnen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-neerijnen-4182

Informatie over aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Neerijnen controleert een onpartijdige partij het gebouw. Ideaal, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de koper te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Daarbij wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Neerijnen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente West Betuwe wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De expert kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

Plaats een reactie