Bouwkundige keuring Tuil

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Tuil laten doen is dan zeker aan te raden. Zo zal je veel inzicht krijgen over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. In onze uitgebreide documentatie bekijk je actuele info over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en bekijk je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Tuil.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Tuil checkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de fundering en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €320 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tuil plannen

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de algehele staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het metselwerk en en of er sprake is van lekkages. Dan kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwinspecteur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Tuil.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige gegevens over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Tuil

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je contact zoeken met een expert die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan een aantal architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Tuil (regio).

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele gebreken. Bovendien vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €305 en €425. Het prijskaartje is gebaseerd op meerdere onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Tuil.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Flatwoning90 m2280 – €325
Rijtjeshuis109 m2€350 – €370
Hoekwoning146 m2€405 – €450
Twee onder één kap159 m2€455 – €485
Vrijstaand183 m2€520 – €540
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Tuil die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Haaften, Hellouw, Herwijnen, Oosterwijk en Heukelum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tuil-4176

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Aan de hand van een aankoopkeuring in Tuil bekijkt een neutrale ingenieur de potentiële woning. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op deze manier verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Tuil). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente West Betuwe wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van het huis. Potentiële acute situaties worden meteen aangestipt. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie