Bouwkundige keuring Enumatil

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Enumatil laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je inzicht in de technische kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website tref je aanvullende info over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Enumatil.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Een bouwkundig inspecteur in Enumatil benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de dakbedekking en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je een concreet beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €270 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Enumatil laten uitvoeren

Op korte termijn duidelijkheid over de bouwkundige staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze analyse weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. de plafonds en en de onderhoudsstaat van de keuken. Dan heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Enumatil.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in februari 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op deze website vind je ook meer uitleg over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Enumatil

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een expert hebben die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Enumatil (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar loop je hele woning door. De deskundige analyseert alles maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de wooninspectie meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Daarnaast staat in het document een indicatie van de kosten om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €330 en €470. De totaalprijs hangt af van verschillende variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de tabel hieronder beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Enumatil.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde kosten
Bovenwoning77 m2285 – €320
Tussenwoning103 m2€340 – €380
Hoekwoning130 m2€405 – €440
2-onder-1 kap170 m2€460 – €505
Villa182 m2€510 – €555
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport februari 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind erkende bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Enumatil die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Briltil, Noordhorn, Garmerwolde, Thesinge en Sint Annen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-enumatil-9812

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Enumatil onderzoekt een neutrale partij het huis. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat je wilt verkopen. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de koper op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Middels een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen laat je meestal uitvoeren in het geval je interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Enumatil). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Westerkwartier loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De deskundige noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie