Bouwkundige keuring Tzum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Tzum uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je een idee van de technische kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op www.bouwkeuringexpert.nl tref je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Tzum.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Tzum benadert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. het leidingwerk en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €350 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tzum regelen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. De inspecteur bekijkt o.a. de plafonds en en de staat van de elektrische installatie. Zo wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Tzum.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in februari 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundige een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige toelichtingen over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Tzum

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste moet je een expert zoeken die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Tzum (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. De inspecteur gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit document is een beoordeling te vinden met de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij bekijk je hier een kostenberekening om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €325 en €465. De prijs wordt bepaald door verschillende onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het schema hieronder beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Tzum.

Type huis OppervlakteGemiddelde tarief
Etagewoning80 m2300 – €315
Tussenwoning102 m2€360 – €365
Kopwoning131 m2€405 – €430
Twee onder één kap156 m2€475 – €485
Herenhuis192 m2€525 – €535
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk goede bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Tzum die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Franeker, Koudum, Nijhuizum, Wolsum en Folsgare.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tzum-8804

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Aan de hand van een aankoopkeuring in Tzum onderzoekt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het verblijf. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de aspirant koper te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Tzum). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Waadhoeke doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van het woonobject. Eventuele gebreken worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie