Bouwkundige keuring Doezum

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Doezum uitvoeren is een verstandige keuze. Daarmee krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Doezum.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Doezum inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld het metselwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier zal je veel inzicht krijgen van de de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €310 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Doezum inplannen

Wil jij meteen inzicht in de algehele staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Denk aan de dakbedekking en of er houtrot is. Ook kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundige, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Doezum.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende informatie over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Doezum

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten heb je een expert nodig die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Doezum (regio).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document staat de conclusie van de bevindingen en eventuele gebreken. Bijgevoegd staat in het document een indicatie van de kosten om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €330 en €485. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillende factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In het bijgaande overzicht bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Doezum.

Type huis OppervlakteGemiddelde prijzen
Appartementje100 m2300 – €330
Tussenwoning104 m2€335 – €385
Hoekwoning135 m2€420 – €450
Geschakelde woning171 m2€465 – €480
Landhuis176 m2€525 – €540
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Doezum die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Sebaldeburen, Grootegast, Munnekezijl, Warfstermolen en Burum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-doezum-9863

Advies over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Doezum bekijkt een onafhankelijk ingenieur de potentiële woning. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een woonobject dat jij wil verhuren. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de koper goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Eveneens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Doezum). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Westerkwartier wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de gebreken van de woning. Eventuele gebreken worden dan direct gesignaleerd. De expert kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

Plaats een reactie