Bouwkundige keuring Den Ham

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Den Ham laten uitvoeren is heel erg verstandig. Daarmee krijg je een idee van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op www.bouwkeuringexpert.nl tref je alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Den Ham.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Den Ham benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de vloerconstructies en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een idee van de de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Den Ham uitvoeren

Wil je snel inzicht in de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan de kruipruimte en en de staat van de isolatie. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Den Ham.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform lees je ook handige uitleg over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Den Ham

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Den Ham (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en/of de makelaar loop je hele woning door. De inspecteur checkt alles maar verplaatst niets en maakt geen schade. Deze persoon beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €280 en €430. Het prijskaartje is gebaseerd op allerlei aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de regio beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Den Ham.

Type woningNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Flatwoning92 m2290 – €325
Tussenwoning107 m2€335 – €385
Hoekhuis126 m2€425 – €450
Twee onder één kap164 m2€455 – €490
Villa190 m2€505 – €560
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Den Ham die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Kommerzijl, Gerkesklooster, Stroobos, Lutjegast en Opende.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-den-ham-9883

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Den Ham bekijkt een onafhankelijk partij de potentiële woning. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de koper goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €245.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt in beeld op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Den Ham). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Westerkwartier wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De deskundige noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie