Bouwkundige keuring Kommerzijl

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Kommerzijl regelen is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je inzicht in de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op www.bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij nuttige info over de verschillende keuringen, de onkosten en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Kommerzijl.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Kommerzijl bekijkt de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. de algehele kavel en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €350 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kommerzijl laten uitvoeren

Behoefte aan meer info over de bouwtechnische staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de meterkast en en of er asbest aanwezig is. Dan kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Kommerzijl.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel gegevens vinden over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Kommerzijl

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je een specialist hebben die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Kommerzijl (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na de keuring omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd vind je daar een indicatie van de kosten om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €305 en €460. Het prijskaartje bestaat uit diverse factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de tabel hieronder vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Kommerzijl.

Soort huisOppervlakteGeschatte kosten
Etagewoning78 m2300 – €330
Rijwoning117 m2€340 – €375
Hoekhuis139 m2€400 – €445
2-onder-1 kap157 m2€455 – €490
Landhuis198 m2€515 – €550
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Kommerzijl die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Gerkesklooster, Stroobos, Lutjegast, Opende en Kornhorn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kommerzijl-9882

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Kommerzijl bekijkt een onafhankelijk ingenieur het woonobject. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Kommerzijl). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Westerkwartier wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van het huis. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. De expert weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie