Bouwkundige keuring Beerzerveld

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Beerzerveld laten doen is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je inzicht in de de onderhoudssituatieen krijg je een indicatie van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Via bouwkeuringexpert.nl bekijk je aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Beerzerveld.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Beerzerveld onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. de fundering en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €275 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Beerzerveld laten uitvoeren

Heb je belang bij meer info over de staat en de waarde van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de ventilatie en of er sprake is van vocht in de woning. Daarbij achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Beerzerveld.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook aanvullende uitleg over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Beerzerveld

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen heb je een specialist nodig die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Beerzerveld (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De specialist doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag tref je een samenvatting van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Bovendien vind je hier een overzicht met de kosten om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €335 en €430. De totale prijs wordt bepaald door verschillendeonderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht bieden wij de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Beerzerveld.

Soort woningAantal m2Geschatte prijs
Appartement95 m2290 – €310
Rijtjeshuis112 m2€345 – €390
Hoekhuis126 m2€425 – €450
Twee onder één kap168 m2€455 – €490
Herenhuis179 m2€515 – €540
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Beerzerveld die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Vroomshoop, Langeveen, Geesteren, Westerhaar-Vriezenveensewijk en Bruinehaar.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-beerzerveld-7685

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Beerzerveld bekijkt een onafhankelijk specialist de woning. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een woonobject dat je wilt verkopen. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt doorgaans ter sprake in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Beerzerveld). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Ommen wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de staat van het woonobject. Mogelijke gebreken worden direct aangewezen en besproken. De deskundige noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

Plaats een reactie