Bouwkundige keuring Puiflijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Puiflijk inplannen is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een helder beeld van de de gebreken van een woning en kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op onze vergelijkingssite bieden wij actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Puiflijk.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Puiflijk inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals onder andere de staat van ramen, deuren en kozijnen en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €320 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Puiflijk afspreken

Wil je snel een inspectie van de bouwtechnische staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan het schilderwerk en en of er asbest aanwezig is. Daarbij heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Puiflijk.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundige een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website lees je ook handige toelichtingen over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Puiflijk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je een expert hebben die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Puiflijk (en de regio).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. De ingenieur gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij vind je in het rapport een kostenoverzicht om het object in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €295 en €390. De uiteindelijke prijs hangt af van verschillendeonderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In het schema hieronder bieden wij de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Puiflijk.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Bovenwoning89 m2300 – €305
Rijwoning108 m2€360 – €365
Hoekpand145 m2€400 – €450
Geschakelde woning160 m2€475 – €505
Vrijstaand180 m2€520 – €560
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Puiflijk die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Afferden, Deest, Winssen, Ewijk en Batenburg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-puiflijk-6655

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Puiflijk bekijkt een onafhankelijk expert de potentiële woning. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de potentiële koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant op het moment dat je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Tevens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Puiflijk). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Druten loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de gebreken van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelle levertijd.

Plaats een reactie