Bouwkundige keuring Jonkerslân

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Jonkerslân inplannen is heel erg verstandig. Zo krijg je een goed beeld van de technische kwaliteit van de woning en inzage in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Jonkerslân.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Jonkerslân onderzoek de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de plafonds en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer helderheid over de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Jonkerslân inplannen

Wil je snel een indicatie van de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. het leidingwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwkundige, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Jonkerslân.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform lees je ook handige uitleg over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Jonkerslân

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Jonkerslân (en de regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert doorzoekt alles maar verplaatst niets en schroeft niets open. De specialist gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat een lijst met de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het verblijf in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2023 variëren tussen de €335 en €490. De totale prijs hangt af van diverse factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de pakketprijs. In het overzicht hieronder verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Jonkerslân.

WoonobjectAantal m2Geschatte prijzen
Appartementje92 m2280 – €320
Tussenwoning122 m2€360 – €365
Kopwoning143 m2€415 – €445
Twee onder één kap171 m2€475 – €495
Landhuis183 m2€525 – €545
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Jonkerslân die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Gorredijk, Blesdijke, De Blesse, Peperga en Steggerda.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-jonkerslan-8403

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in Jonkerslân controleert een onafhankelijk deskundige het woonhuis. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de kopende partij gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Jonkerslân). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Opsterland wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van het huis. Eventuele problemen worden direct benoemd. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie