Bouwkundige keuring Doldersum

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Doldersum inplannen is zeker iets om te overwegen. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. In onze uitgebreide documentatie kan je aan de slag met actuele info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Doldersum.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Doldersum benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere het metselwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €310 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Doldersum regelen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het voegwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Doldersum.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische informatie over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Doldersum

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Doldersum en omgeving.

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist loopt alles na maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk vind je een overzicht van de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd staat in het document een overzicht met de kosten om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €320 en €395. De totaalprijs hangt af van verschillendeonderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in het totale tarief. In het overzicht hieronder delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Doldersum.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Appartementje96 m2€295 – €315
Rijwoning102 m2€350 – €365
Hoekhuis149 m2€405 – €435
2-onder-1 kap166 m2€475 – €485
Herenhuis192 m2€520 – €560
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Doldersum die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Wilhelminaoord, Nijensleek, Frederiksoord, Vledder en Paasloo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-doldersum-8386

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. D.m.v. een aankoopkeuring in Doldersum bekijkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het woonobject. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te informeren over de staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €230.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd wanneer je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Eveneens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Doldersum). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Westerveld wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de staat van de woning. Potentiële problemen worden direct aangegeven. De deskundige noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie