Bouwkundige keuring Mirns

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Mirns inplannen kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Via bouwkeuringexpert.nl bekijk je uitgebreide info over de verschillende keuringen, de prijzen en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Mirns.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Mirns bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de gevel en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Mirns uitvoeren

Op korte termijn een inspectie van de staat (en gebreken) van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er lekkages zijn. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Mirns.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal lees je ook handige uitleg over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Mirns

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Mirns (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. De expert beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de woninganalyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat een lijst met de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage bekijk je hier een overzicht met de kosten om de woning in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €270 en €410. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendepunten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het schema hieronder berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Mirns.

Soort woningAantal m2Gemiddelde kosten
Bovenwoning93 m2€295 – €320
Tussenwoning108 m2€360 – €375
Hoekwoning133 m2€400 – €440
2-onder-1 kap163 m2€460 – €495
Vrijstaand195 m2€525 – €535
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Mirns die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Rijs, Harich, Nijemirdum, Sondel en Ruigahuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-mirns-8573

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Mirns controleert een onpartijdige partij de woning. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Mirns). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente De Fryske Marren loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke gebreken worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie