Bouwkundige keuring Poederoijen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Poederoijen laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudssituatieen ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze bouwkeuring-vergelijker tref je praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Poederoijen.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Poederoijen onderzoek de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals de kozijnen, het schilderwerk en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je volledige duidelijkheid over de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €325 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Poederoijen uitvoeren

Behoefte aan meer info over de huidige staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, dakpannen of er sprake is van vocht in de woning. Dan heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, een architect, een bouwpartij of taxateur in Poederoijen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons platform lees je ook aanvullende toelichtingen over Verkoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Poederoijen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste heb je een specialist nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Poederoijen en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist analyseert alles maar verplaatst niks en maakt niets open. De expert gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de wooninspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage staat in het document een kostenoverzicht om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €335 en €490. De totaalprijs is gebaseerd op allerlei aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning is van belang vanwege de reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Poederoijen.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde kosten
Appartement93 m2290 – €310
Tussenwoning118 m2€345 – €385
Hoekwoning130 m2€425 – €430
Geschakelde woning165 m2€455 – €505
Villa194 m2€530 – €545
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Poederoijen die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Brakel, Zuilichem, Liempde, Esch en Gemonde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-poederoijen-5307

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Poederoijen bekijkt een objectieve expert het huis. Handig, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de koper goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Poederoijen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Zaltbommel bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke problemen worden direct benoemd. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie