Bouwkundige keuring Vroomshoop

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Vroomshoop uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker lees je meer nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en doorzoek je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Vroomshoop.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Vroomshoop benadert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. het leidingwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €330 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vroomshoop plannen

Behoefte aan een indicatie van de huidige staat van je woning of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Denk aan de riolering en en hoe het met de isolatie gesteld is. Hiermee weet je welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Vroomshoop.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundige een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform tref je ook praktische informatie over Veelgestelde vragen.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Vroomshoop

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Vroomshoop en omgeving.

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige loopt alles na maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk tref je een samenvatting van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Daarbij bekijk je hier een kostenoverzicht om het woonobject in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €330 en €495. De prijs hangt af van verschillende variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het schema hieronder vind je samengevat de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Vroomshoop.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Etagewoning93 m2295 – €320
Tussenwoning114 m2€350 – €380
Hoekpand129 m2€410 – €430
2-onder-1 kap158 m2€455 – €490
Vrijstaand183 m2€505 – €550
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vroomshoop die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Langeveen, Geesteren, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Bruinehaar en Vriezenveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vroomshoop-7681

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Vroomshoop analyseert een neutrale partij de woning. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel is relevant wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. In veel gevallen worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Vroomshoop). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Twenterand wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de staat van het huis. Eventuele problemen worden direct aangewezen en besproken. De deskundige noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

Plaats een reactie