Bouwkundige keuring Ees

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Ees laten doen is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur zal je veel inzicht krijgen over de eventuele gebreken en problemen en inzage in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met praktische info over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Ees.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Ees checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. de groepenkasten en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo heb je een duidelijk beeld van de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €280 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ees inplannen

Wil je snel duidelijkheid over de algehele staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de fundering en en de toepassingen van isolatie. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Ees.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Aankoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Ees

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je een deskundige hebben die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Ees (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag vind je een overzicht van de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast staat in het document een tariefoverzicht om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €300 en €415. De totaalprijs is gebaseerd op diverse factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In het overzicht hieronder delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Ees.

Type huis Netto woonoppervlaktePrijsberekening
Etagewoning78 m2€275 – €330
Rijtjeshuis110 m2€345 – €385
Hoekwoning137 m2€405 – €445
2-onder-1 kap167 m2€455 – €495
Landhuis176 m2€505 – €560
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ees die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Ellertshaar, Westdorp, Drouwen, Borger en Buinen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ees-9536

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Ees checkt een objectieve partij de woning. Ideaal, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een huis die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de koper gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Ees). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Borger-Odoorn loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Eventuele gebreken worden direct aangegeven. De specialist weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie