Bouwkundige keuring Drouwen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Drouwen laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij nuttige info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Drouwen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Drouwen inspecteert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals het stucwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een beeld van de de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €340 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Drouwen uitvoeren

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Denk aan de kozijnen, het schilderwerk en de staat van eventuele schuren en garages. Dan weet je welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Drouwen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform vind je ook meer gegevens over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Drouwen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste moet je een deskundige zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Drouwen en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper & de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst niks en hakt niks open. De inspecteur gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de observaties en eventuele onderhoudspunten. Daarbij krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €295 en €375. De prijs bestaat uit een aantal factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de onderstaande tabel berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Drouwen.

Type huis Aantal m2Prijsberekening
Appartementje81 m2280 – €325
Rijtjeshuis120 m2€355 – €370
Hoekhuis131 m2€420 – €450
Twee onder één kap172 m2€455 – €490
Villa185 m2€525 – €550
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Drouwen die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Borger, Buinen, Bronneger, Bronnegerveen en Drouwenerveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-drouwen-9533

Pluspunten van de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Drouwen controleert een objectieve ingenieur de potentiële woning. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Advies over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een woning dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de kopende partij goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld als je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Drouwen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Borger-Odoorn wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De expert biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

Plaats een reactie