Bouwkundige keuring Naaldwijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Naaldwijk regelen is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je inzicht in de de gebreken van een woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website lees je meer nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Naaldwijk.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • De bouwkundig inspecteur in Naaldwijk inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de riolering en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten heb je een duidelijk beeld van de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €350 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Naaldwijk plannen

Heel snel een indicatie van de algehele staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Je kunt denken aan het leidingwerk en en de staat van de isolatie. Dan krijg je een indicatie van wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Naaldwijk.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform vind je ook meer toelichtingen over Opleveringskeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Naaldwijk

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten neem je contact op met een specialist die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Naaldwijk en omgeving.

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. De expert gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bovendien vind je in het rapport een kostenberekening om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €300 en €435. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillendefacetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Naaldwijk.

Soort woningOppervlakteGeschatte tarieven
Etagewoning89 m2300 – €320
Rijwoning120 m2€350 – €390
Kopwoning125 m2€400 – €440
Twee onder één kap150 m2€475 – €490
Villa195 m2€510 – €560
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Naaldwijk die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Bleiswijk, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Delfgauw en Pijnacker.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-naaldwijk-2671

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Naaldwijk bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur het huis. Verstandig, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om kopers te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €105 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Naaldwijk). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Westland maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Eventuele acute situaties worden meteen aangestipt. De bouwkundige kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

Plaats een reactie