Bouwkundige keuring Vinkega

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Vinkega laten uitvoeren is heel erg verstandig. Hiermee krijg je een idee van de staat van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website kan je aan de slag met actuele informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Vinkega.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Vinkega onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de algehele kavel en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €270 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vinkega inplannen

Heel snel een inspectie van de huidige staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. de dakconstructie en en de staat van de elektrische installatie. Ook kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Vinkega.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons platform kan je ook veel informatie vinden over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Vinkega

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst heb je een specialist nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Vinkega en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. De expert gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na de keuring vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document tref je een samenvatting van de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd vind je in het rapport een kostenoverzicht om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €305 en €370. Het kostenplaatje wordt bepaald door allerlei onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning speelt een rol vanwege de reiskosten. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de bijgaande tabel vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Vinkega.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde kosten
Etagewoning88 m2290 – €310
Rijtjeshuis119 m2€350 – €390
Hoekhuis136 m2€410 – €440
Geschakelde woning171 m2€475 – €505
Landhuis197 m2€530 – €560
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vinkega die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Boijl, Noordwolde, Zandhuizen, Oosterstreek en Boschoord.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vinkega-8393

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Vinkega onderzoekt een neutrale specialist de potentiële woning. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd als je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Ook worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Vinkega). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Weststellingwerf loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De expert weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie