Bouwkundige keuring De Blesse

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in De Blesse uitvoeren is dan zeer verstandig. Hiermee krijg je inzicht in de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en check je de gegevens van bouwkundig adviseurs in De Blesse.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in De Blesse controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van het stucwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €335 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Blesse uitvoeren

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de algehele staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. de dakbedekking en en hoe het met de isolatie gesteld is. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in De Blesse.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende gegevens over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in De Blesse

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je een expert zoeken die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in De Blesse (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin staat de conclusie van de observaties en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd staat in het document een schatting van de onkosten om de woning bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €285 en €450. De totale prijs wordt bepaald door verschillende onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In de tabel hieronder vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in De Blesse.

Soort woningAantal m2Gemiddelde onkosten
Bovenwoning84 m2€300 – €315
Rijwoning106 m2€350 – €375
Kopwoning147 m2€420 – €440
Twee onder één kap172 m2€460 – €500
Villa199 m2€510 – €555
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind geschikte bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in De Blesse die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Peperga, Steggerda, De Hoeve, Vinkega en Boijl.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-blesse-8397

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in De Blesse bekijkt een onpartijdige ingenieur het huis. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een pand dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de koper goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €190.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in De Blesse). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Weststellingwerf loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de gebreken van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct benoemd. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie