Bouwkundige keuring Zandhuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Zandhuizen laten doen is een verstandige keuze. Op die manier krijg je een beeld van de huidige staat van het huis en inzage in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina bieden wij alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Zandhuizen.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Zandhuizen controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je volledige duidelijkheid over de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €280 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zandhuizen afspreken

Behoefte aan een analyse van de staat (en gebreken) van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. De inspecteur bekijkt o.a. de kozijnen en de technische staat van de CV-installatie. Ook krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Zandhuizen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform lees je ook handige uitleg over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Zandhuizen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen heb je een specialist nodig die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Zandhuizen (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. De ingenieur kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bovendien vind je hier een kostenoverzicht om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €310 en €480. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op verschillendevariabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de tabel hieronder vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Zandhuizen.

Type woningGroottePrijsberekening
Flatwoning85 m2275 – €315
Tussenwoning121 m2€350 – €380
Hoekwoning146 m2€400 – €435
2-onder-1 kap159 m2€460 – €500
Vrijstaand186 m2€505 – €540
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zandhuizen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Oosterstreek, Boschoord, Doldersum, Wilhelminaoord en Nijensleek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zandhuizen-8389

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Zandhuizen analyseert een neutrale specialist de woning. Slim, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een woning die binnenkort op de markt komt. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de mogelijke koper te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Zandhuizen). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Weststellingwerf loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke gebreken worden direct aangegeven. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelheid.

Plaats een reactie