Bouwkundige keuring Neerkant

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Neerkant uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de staat en waarde van de woning en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website verzamelen wij alle benodigde info over de verschillende keuringen, de onkosten en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Neerkant.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Neerkant bekijkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de riolering en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo weet je alles over de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €305 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Neerkant regelen

Direct een onderzoek laten doen naar de huidige staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan de groepenkasten en en hoe het met de isolatie gesteld is. Dan kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Neerkant.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform kan je ook veel toelichtingen vinden over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Neerkant

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste heb je een deskundige nodig die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Neerkant (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert bekijkt alles maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van de inspectie deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de inspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Tevens krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €290 en €405. De totale prijs bestaat uit verschillendeonderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning is van belang door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het overzicht hieronder beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Neerkant.

Type huis Netto woonoppervlaktePrijsindicatie
Bovenwoning87 m2275 – €325
Tussenwoning100 m2€340 – €390
Hoekhuis136 m2€410 – €450
Geschakelde woning171 m2€470 – €490
Herenhuis195 m2€525 – €545
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Neerkant die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Liessel, Vlierden, Beek en Donk, Mariahout en Lieshout.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-neerkant-5758

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Neerkant onderzoekt een onpartijdige specialist het woonobject. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €240.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Neerkant). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Deurne wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van het huis. Potentiële problemen komen meteen aan het licht. De ingenieur kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelheid.

Plaats een reactie