Bouwkundige keuring Roermond

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Roermond laten doen is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je een beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze bouwkeuring-vergelijker kan je aan de slag met actuele informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Roermond.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Roermond checkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de meterkast en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je een beeld van de de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €305 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Roermond inplannen

Wil jij meteen een indicatie van de huidige staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Denk aan de groepenkasten en of er sprake is van vocht in de woning. Zo kom je er achter welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundige, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Roermond.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website tref je ook praktische uitleg over FAQ.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Roermond

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten moet je een specialist hebben die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Roermond en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en/of wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert checkt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. Hij of zij kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na de keuring omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de woninganalyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het huis in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €285 en €400. De totale prijs is afhankelijk van verschillendefacetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning is van belang door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de onderstaande tabel vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Roermond.

WoonobjectGrootteGeschatte prijzen
Appartement99 m2€300 – €330
Tussenwoning124 m2€350 – €390
Hoekhuis128 m2€400 – €450
2-onder-1 kap156 m2€450 – €485
Villa184 m2€530 – €545
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Roermond die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Nederweert, Cranendonck, Maasgouw, Weert en Peel en Maas.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-roermond-6043

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Roermond checkt een objectieve ingenieur het gebouw. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €245.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt doorgaans ter sprake zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Roermond). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Roermond bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de staat van het huis. Eventuele acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De deskundige noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Herten
 • Bouwkundige keuring Swalmen
 • Plaats een reactie