Bouwkundige keuring Emmer-Compascuum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Emmer-Compascuum inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie krijg je inzicht in de technische kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Op de verschillende pagina’s van dit portaal tref je praktische informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Emmer-Compascuum.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Emmer-Compascuum inspecteert het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere het stucwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je meer duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €345 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Emmer-Compascuum inplannen

Op korte termijn een inspectie van de technische kwaliteit je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. de plafonds en en de onderhoudsstaat van de keuken. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, een architect, een bouwpartij of taxateur in Emmer-Compascuum.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundige mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal lees je ook handige uitleg over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Emmer-Compascuum

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je een specialist zoeken die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Emmer-Compascuum (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper & de makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. De specialist beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van de woninganalyse beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Daarnaast krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €335 en €495. Het prijskaartje is afhankelijk van meerdere punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats is van belang (met het oog op reiskosten). Daarbij komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op de levertijd, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de vergelijker hieronder vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Emmer-Compascuum.

WoonobjectGrootteGeschatte kosten
Studio83 m2280 – €325
Tussenwoning102 m2€345 – €390
Kopwoning141 m2€405 – €430
Twee onder één kap158 m2€470 – €490
Herenhuis189 m2€530 – €545
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Emmer-Compascuum die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in 2e Valthermond, Valthermond, Exloo, Odoornerveen en Odoorn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-emmer-compascuum-7881

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in Emmer-Compascuum analyseert een onpartijdige bouwkundig ingenieur de woning. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de aspirant koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €130 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld als je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Emmer-Compascuum). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Emmen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie