Bouwkundige keuring Balgoij

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Balgoij regelen is een verstandige keuze. Zo krijg je een beeld van de de onderhoudssituatieen ontvang je een inschatting van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website bekijk je actuele info over de verschillende keuringen, de kosten en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Balgoij.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Balgoij controleert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. de dakconstructie en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €350 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Balgoij uitvoeren

Wil je snel een analyse van de bouwkundige staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. de dakconstructie en de technische staat van de CV-installatie. Zo weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Balgoij.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel informatie vinden over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Balgoij

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Balgoij en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De expert bekijkt alles maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met alle bevindingen van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €305 en €475. De prijs is afhankelijk van verschillende onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio is van belang in verband met de reiskosten. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In het overzicht hieronder vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Balgoij.

Type woningGrootteGeschatte prijs
Etagewoning83 m2€285 – €325
Rijtjeshuis107 m2€360 – €390
Kopwoning138 m2€405 – €450
2-onder-1 kap154 m2€465 – €485
Vrijstaand200 m2€510 – €550
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Balgoij die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Nederasselt, Overasselt, Niftrik, Ven-Zelderheide en Heijen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-balgoij-6613

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Balgoij onderzoekt een neutrale partij het verblijf. Niet onverstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om kopers te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Balgoij). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Wijchen doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie