Bouwkundige keuring Wieringerwerf

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Wieringerwerf uitvoeren is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de bouwkundige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl lees je meer nuttige informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Wieringerwerf.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Wieringerwerf inspecteert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere de plafonds en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €305 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wieringerwerf plannen

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de algehele kavel en en de onderhoudsstaat van de keuken. Dan kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Wieringerwerf.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal kan je ook veel gegevens vinden over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Wieringerwerf

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen heb je een expert nodig die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Wieringerwerf (regio).

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De expert doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. De specialist heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de huisbeoordeling zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Bovendien staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €300 en €450. Het kostenplaatje hangt af van diverse facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In de onderstaande tabel delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Wieringerwerf.

Type huis WoonoppervlakGeschatte prijs
Flatwoning99 m2295 – €305
Rijwoning106 m2€335 – €380
Kopwoning132 m2€415 – €445
Twee onder één kap159 m2€465 – €495
Villa199 m2€515 – €545
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wieringerwerf die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Haringhuizen, Barsingerhorn, Kolhorn, Wieringerwaard en Breezand.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wieringerwerf-1771

Regel online een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Wieringerwerf checkt een onafhankelijk specialist de woning. Een aanrader, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een woning die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om kopers van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Wieringerwerf). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Hollands Kroon wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de gebreken van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De expert geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie