Bouwkundige keuring Winterswijk Huppel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Winterswijk Huppel inplannen is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op ons woonplatform kan je aan de slag met praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Winterswijk Huppel.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Winterswijk Huppel inspecteert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €310 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Winterswijk Huppel inplannen

Behoefte aan meer info over de huidige staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het voegwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Winterswijk Huppel.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in maart 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform lees je ook handige toelichtingen over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Winterswijk Huppel

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een deskundige hebben die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Winterswijk Huppel (regio).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De specialist analyseert alles maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op de keuring beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin vind je een overzicht van de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je hier een kostenberekening om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €350 en €420. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van meerdere punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Winterswijk Huppel.

Soort woningOppervlakteGemiddelde prijzen
Studio79 m2€285 – €330
Rijtjeshuis106 m2€355 – €390
Hoekpand136 m2€410 – €440
Twee onder één kap161 m2€450 – €485
Vrijstaand182 m2€505 – €550
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport maart 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk erkende bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Winterswijk Huppel die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Winterswijk Meddo, De Heurne, Dinxperlo, Breedenbroek en Gendringen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-winterswijk-huppel-7105

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Winterswijk Huppel onderzoekt een objectieve bouwkundig ingenieur het huis. Slim, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om kopers te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Winterswijk Huppel). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Winterswijk loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De specialist weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie