Bouwkundige keuring Bern

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Bern laten doen is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de eventuele gebreken en problemen en krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl lees je meer aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Bern.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Bern onderzoek de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de algehele kavel en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten krijg je een goed beeld van de de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €305 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bern uitvoeren

Heb je belang bij duidelijkheid over de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt gekeken naar o.a. de kozijnen, het schilderwerk en de toepassingen van isolatie. Zo kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Bern.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in februari 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op deze website bekijk je ook nuttige gegevens over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Bern

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten zoek je een expert die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Bern (regio).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. De expert gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op de keuring deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de keuring stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Tevens bekijk je hier een tariefoverzicht om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €315 en €375. De totale prijs wordt bepaald door diverse onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Bern.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Appartementje79 m2275 – €320
Tussenwoning103 m2€340 – €370
Kopwoning126 m2€415 – €445
2-onder-1 kap172 m2€455 – €500
Landhuis184 m2€520 – €560
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport februari 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bern die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Nederhemert, Delwijnen, Kerkwijk, Bruchem en Nieuwaal.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bern-5318

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in Bern onderzoekt een neutrale deskundige het woonobject. Handig, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de aspirant koper te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Bern). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Zaltbommel bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de staat van het woonobject. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie