Bouwkundige keuring Delwijnen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Delwijnen laten doen is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een goed beeld van de de gebreken van een woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij aanvullende informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Delwijnen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Delwijnen benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de dakconstructie en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €280 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Delwijnen afspreken

Heb je belang bij een analyse van de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Denk aan de algehele kavel en en de toepassingen van isolatie. Daarbij kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Delwijnen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in februari 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform tref je ook praktische uitleg over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Delwijnen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een specialist die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Delwijnen (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en/of de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De expert gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document tref je een samenvatting van de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €340 en €395. De totaalprijs wordt bepaald door meerdere punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het bijgaande overzicht delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Delwijnen.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Flatwoning84 m2€275 – €320
Rijtjeshuis114 m2€340 – €390
Hoekwoning141 m2€410 – €450
2-onder-1 kap169 m2€450 – €505
Villa193 m2€530 – €555
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Delwijnen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Kerkwijk, Bruchem, Nieuwaal, Gameren en Aalst.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-delwijnen-5316

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Delwijnen analyseert een objectieve specialist het woonobject. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om kopers van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €115 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant in het geval je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Delwijnen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Zaltbommel wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie