Bouwkundige keuring Kerkwijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Kerkwijk uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. In onze uitgebreide documentatie bekijk je nuttige info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Kerkwijk.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Kerkwijk checkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld het leidingwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €320 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kerkwijk laten uitvoeren

Heel snel inzicht in de algehele staat van je woning of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Je kunt denken aan de ventilatie en en of er asbest aanwezig is. Tevens krijg je een overzicht van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundige, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Kerkwijk.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in februari 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende uitleg over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Kerkwijk

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Kerkwijk (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Steunend op de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin tref je een samenvatting van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd staat in het document een schatting van de onkosten om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €295 en €490. Het prijskaartje is afhankelijk van meerdere variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de regio beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de tabel hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Kerkwijk.

WoonobjectOppervlakteGeschatte tarieven
Appartement90 m2285 – €305
Rijwoning100 m2€350 – €385
Hoekpand148 m2€420 – €450
2-onder-1 kap150 m2€465 – €485
Villa193 m2€530 – €550
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kerkwijk die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Bruchem, Nieuwaal, Gameren, Aalst en Poederoijen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kerkwijk-5315

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Kerkwijk bekijkt een objectieve expert het verblijf. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de koper te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Kerkwijk). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Zaltbommel bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Eventuele acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De expert weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelle levertijd.

Plaats een reactie