Bouwkundige keuring Herwen

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Herwen inplannen is dan zeker aan te raden. Zo krijg je een goed beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. Op www.bouwkeuringexpert.nl tref je praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Herwen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Herwen analyseert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van de kruipruimte en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €295 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Herwen regelen

Direct inzicht in de huidige staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. De inspecteur bekijkt o.a. de fundering en of er houtrot is. Hiermee weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Herwen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal kan je ook veel uitleg vinden over Verkoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Herwen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Herwen en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd staat in het document een kostenindicatie om het object in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €285 en €460. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van een aantal aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Herwen.

Soort woningGrootteGeschatte prijs
Appartement94 m2275 – €325
Rijwoning117 m2€345 – €365
Kopwoning132 m2€425 – €450
2-onder-1 kap159 m2€465 – €495
Landhuis180 m2€525 – €560
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Herwen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Aerdt, Pannerden, Babberich, Velp en Deelen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-herwen-6914

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Herwen checkt een onpartijdige deskundige het huis. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €105 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Evenzeer worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Herwen). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Zevenaar loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De deskundige weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie