Bouwkundige keuring Amen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Amen laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Amen.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Amen analyseert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de ventilatie en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €345 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Amen afspreken

Op korte termijn meer info over de technische kwaliteit jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de riolering en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Zo achterhaal je welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwkundige, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Amen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker tref je ook praktische toelichtingen over Keuring voor woningaankoop.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Amen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst zoek je een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Amen (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. Deze persoon beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huisbeoordeling zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin tref je een samenvatting van de observaties en eventuele onderhoudspunten. Ook vind je daar een tariefoverzicht om het verblijf weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €305 en €455. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van een aantal onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de vergelijker hieronder verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Amen.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde kosten
Appartementje87 m2280 – €315
Rijwoning108 m2€345 – €380
Hoekpand126 m2€400 – €430
Twee onder één kap174 m2€460 – €480
Landhuis196 m2€515 – €540
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Amen die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Vredenheim, Grolloo, Schoonloo, Elp en Orvelte.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-amen-9446

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Amen analyseert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de woning. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €100 en €245.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Amen). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Aa en Hunze loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

Plaats een reactie