Bouwkundige keuring Steenenkamer

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Steenenkamer laten doen kan veel meerwaarde bieden. Daarmee krijg je een goed beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze bouwkeuring-vergelijker bekijk je aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Steenenkamer.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Steenenkamer benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de kozijnen, het schilderwerk en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport weet je alles over de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €330 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Steenenkamer regelen

Behoefte aan meer info over de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan het schilderwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Daarbij achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Steenenkamer.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het huis geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende gegevens over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Steenenkamer

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een expert die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Steenenkamer (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. De specialist beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de observaties en eventuele onderhoudspunten. Ook krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €300 en €480. De prijs bestaat uit een aantal onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Steenenkamer.

Soort huisOppervlaktePrijsberekening
Etagewoning92 m2300 – €310
Rijtjeshuis106 m2€340 – €375
Hoekhuis145 m2€410 – €430
2-onder-1 kap152 m2€475 – €490
Vrijstaand176 m2€510 – €555
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Steenenkamer die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Bathmen, Okkenbroek, Lettele, Schalkhaar en Diepenveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-steenenkamer-7439

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Steenenkamer controleert een neutrale expert de potentiële woning. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de aspirant koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld wanneer je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Steenenkamer). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Voorst loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Potentiële gebreken worden direct aangegeven. De expert geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie