Bouwkundige keuring Gasselternijveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Gasselternijveen laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Middels deze inspectie krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website kan je aan de slag met praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Gasselternijveen.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Een bouwkundig inspecteur in Gasselternijveen inspecteert het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de groepenkasten en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €325 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gasselternijveen laten uitvoeren

Behoefte aan meer info over de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. het voegwerk en en de toepassingen van isolatie. Zo krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Gasselternijveen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal kan je ook veel toelichtingen vinden over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Gasselternijveen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je een specialist hebben die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Gasselternijveen (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd vind je hier een tariefoverzicht om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €305 en €405. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van allerlei factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het overzicht hieronder vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Gasselternijveen.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde kosten
Flatwoning79 m2295 – €320
Rijwoning113 m2€340 – €365
Hoekhuis139 m2€410 – €435
2-onder-1 kap174 m2€460 – €480
Herenhuis185 m2€530 – €535
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gasselternijveen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Nieuwediep, Gieterveen, Donderen, Bunne en Winde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gasselternijveen-9514

Advies over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Gasselternijveen onderzoekt een objectieve deskundige het huis. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €105 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Evenzeer worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Gasselternijveen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Aa en Hunze maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de staat van de woning. Mogelijke problemen worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie