Bouwkundige keuring Termunterzijl

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Termunterzijl laten doen is dan zeer verstandig. Daarmee krijg je een concreet beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij praktische info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Termunterzijl.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Termunterzijl inspecteert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de vloerconstructies en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €330 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Termunterzijl regelen

Heel snel een inspectie van de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt gekeken naar o.a. de dakconstructie en en de toepassingen van isolatie. Dan krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Termunterzijl.

Een extra voordelige bouwkeuring in maart 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform kan je ook veel toelichtingen vinden over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Termunterzijl

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Termunterzijl (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De expert loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. De expert heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van het woningonderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat een lijst met de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien vind je in het rapport een kostenindicatie om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €305 en €370. De totale prijs wordt bepaald door verschillendefacetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats is van belang vanwege de reiskosten. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de bijgaande tabel bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Termunterzijl.

Soort huisAantal m2Geschatte prijs
Bovenwoning92 m2€295 – €325
Tussenwoning101 m2€340 – €390
Hoekwoning147 m2€410 – €445
Twee onder één kap173 m2€465 – €500
Herenhuis186 m2€515 – €555
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport maart 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Termunterzijl die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Termunten, Woldendorp, Wagenborgen, Nieuwolda en Nieuw Scheemda.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-termunterzijl-9948

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Termunterzijl checkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het huis. Belangrijk, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €110 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Termunterzijl). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Delfzijl doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de gebreken van de woning. Mogelijke acute situaties komen meteen aan het licht. De deskundige weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie