Bouwkundige keuring Scheerwolde

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Scheerwolde laten uitvoeren is een verstandige keuze. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat en waarde van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Door gebruik te maken van deze site bekijk je actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Scheerwolde.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Scheerwolde checkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de gevel en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €350 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Scheerwolde afspreken

Wil jij meteen duidelijkheid over de bouwkundige staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. het metselwerk en de technische staat van de CV-installatie. Zo kom je er ook achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Scheerwolde.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundige een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal bekijk je ook nuttige uitleg over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Scheerwolde

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Scheerwolde (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document vind je een overzicht van de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €295 en €395. De totale prijs hangt af van verschillendeaspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Scheerwolde.

Soort huisGrootteGeschatte prijs
Bovenwoning94 m2290 – €330
Rijwoning120 m2€360 – €380
Hoekpand149 m2€405 – €445
Twee onder één kap159 m2€470 – €485
Villa182 m2€525 – €545
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Scheerwolde die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Wetering, Nederland, IJsselham, Blokzijl en Giethoorn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-scheerwolde-8371

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Middels een aankoopkeuring in Scheerwolde controleert een objectieve ingenieur de potentiële woning. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht kopers te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door te kiezen voor een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt in beeld zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Scheerwolde). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Steenwijkerland wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Eventuele problemen worden direct benoemd. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie