Bouwkundige keuring Feanwâlden

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Feanwâlden laten doen is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie krijg je een goed beeld van de huidige staat van het huis en inzage in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina tref je informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Feanwâlden.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Feanwâlden onderzoek het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de puien en kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Zo heb jij meer zekerheid over de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €275 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Feanwâlden inplannen

Heb je belang bij duidelijkheid over de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt gekeken naar o.a. de riolering en en of er lekkages zijn. Ook achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Feanwâlden.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische informatie over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Feanwâlden

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten neem je contact op met een deskundige die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Feanwâlden (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De expert gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van het woningonderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document vind je een overzicht van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €320 en €395. Het prijskaartje wordt bepaald door verschillendefactoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Feanwâlden.

Type woningAantal m2Geschatte tarieven
Studio75 m2280 – €310
Rijtjeshuis108 m2€355 – €380
Hoekhuis131 m2€425 – €450
2-onder-1 kap169 m2€475 – €485
Herenhuis199 m2€525 – €535
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Feanwâlden die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Suwâld, Earnewâld, Garyp, Sumar en Eastermar.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-feanwalden-9269

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Feanwâlden bekijkt een objectieve specialist het woonobject. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de mogelijke koper van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake zodra jij actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Feanwâlden). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Dantumadiel wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Potentiële acute situaties komen meteen aan het licht. De deskundige noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie